Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Energiepositief Langeveld Gebouw ‘Powered by Nature’

Het energiepositieve Langeveld Gebouw maakt studeren tot een feest. Vooral de fraaie boomconstructie met groene platforms in het hart van het gebouw is spectaculair. Opvallend is bovendien de natuurlijke wijze van ventileren en koelen met het ‘Powered by Nature’-systeem. Een nieuwe stap in duurzaamheid.

Het nieuwe onderwijsgebouw voor de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) maakt een uitnodigend gebaardoor de buitenwereld als het ware naar binnen te trekken. In het atrium voltrekt zich een schouwspel van echte boomstammen die de plateaus met royale studieplekken dragen. Deze plateaus zijn groene oases tussen verspringende trappen. Zo is een op de natuur geïnspireerd studielandschap ontstaan dat, net als de rest van het gebouw, met verse lucht op natuurlijke wijze wordt geventileerd. Dit is het antwoord van Paul de Ruiter architects in samenwerking met BAM Bouw en Techniek op de vraag van studenten naar een huiselijke en groene studieomgeving. En op de vraag van de EUR om de duurzame aspecten goed zichtbaar te maken.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.