Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Het Havenhuis (Deventer): Slimme hoekoplossing door modulaire opbouw

Voor een ingewikkeld en weinig gewild hoekperceel in het Havenkwartier in Deventer nam architectenbureau Hollands Zicht het initiatief een plan te ontwerpen met een modulaire opbouw dat vier maatwerkwoningen mogelijk maakt die wel aantrekkelijk zijn voor nieuwe bewoners. Die vormden samen een collectief en bewonen nu het Havenhuis, in woningen die om elkaar heen kronkelen.

Het Havenkwartier aan de zuidkant van het centrum van Deventer is een dynamische combinatie van haven, creatieve bedrijven en woningen. Sinds 2014 vestigden zich er ondernemers en is er op (collectief) particulier initiatief woningbouw gerealiseerd in een onderscheidende architectuur, die past bij het stoere havenkarakter. Aan de Mr. H.F. de Boerlaan, op de grens van het Havenkwartier, was één hoekperceel weinig populair, omdat het realiseren van individuele stadswoningen lastig bleek. Architect Angela Holterman van het Amsterdamse bureau Hollands Zicht had al twee woningen in de buurt gerealiseerd en nam samen met Derko-Jan Dollen het initiatief voor een collectief plan op de hoekkavel.

https://www.bouwwereld.nl/bouwtechniek/methoden-en-technieken/prefab-op-de-bouwplaats-de-bijzonderste-modulaire-gebouwen/

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.