Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

‘The Pavilion’: kantoor en schakelhuis

‘The Pavilion’ aan de Fred. Roeskestraat 99 in Amsterdam (Zuidas) is af. Opmerkelijk is dat het 1.800 m2 tellende gebouw naast kantoorfunctie voor huurder Makerstreet, ook dienstdoet als schakelhuis voor Liander.

‘The Pavilion’ is na een efficiënte samenwerking met de Zuidas Gemeente Amsterdam en Liander, ontwikkeld door All-In Real Estate in samenwerking met Being Development en architectenbureau Powerhouse Company. Pleijsier Bouw heeft in samenwerking met Klik Electro- en Klimaattechniek de bouw van het kantoorpaviljoen gerealiseerd. Adviseurs zijn onder andere Herman de Groot ingenieurs en Breed-id constructeurs.

Makerstreet huurt het volledige gebouw en Liander is de gebruiker van de schakelhuisruimte. Cording Real Estate Group heeft de aankoop namens koper Warburg HIH Invest begeleid in samenwerking met DTZ Zadelhoff. DRS makelaars adviseerde aan de zijde van de verkoper.

Korte doorlooptijd

‘Door de ervaring die All-In Real Estate en Being Development hebben opgedaan bij de realisatie van het naastgelegen kantoorverzamelgebouw HANDEL Amsterdam, was het voor Powerhouse Company 2,5 jaar geleden een logische stap om aan te sluiten in het ontwikkelteam. Tezamen met Zuidas Gemeente Amsterdam, Liander, Pleijsier Bouw en haar bouwpartners hebben wij dit project, in een relatief korte doorlooptijd (8 maanden bouwtijd), tot een succesvol eind gebracht’, aldus architecten Nanne de Ru en Paul Stavert.

Veel laagbouw

Tijdens de feestelijke opening (24 mei) werd gesproken over de atypische, groene en rustige leefomgeving met veel laagbouw, waar men zich bevond. Ingeklemd tussen de Parnassusweg en het Olympische gebied, fungeert deze straat voor een diverse groep gebruikers; van de kunstzinnige van de Rietveld academie tot aan de kinderen van de Geert Grote School, het Geert Grote College en de Openluchtschool, maar ook als toegang naar de tijdelijke rechtbank en de vele nieuwe bewoners door de komst van het appartementencomplex De Fred (177 appartementen, oplevering medio 2017).

Foto’s: Ronald Tilleman

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.