Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Gedelamineerde gevelbekleding hergebruikt

De gevel van het Mundus College in Amsterdam vertoonde de nodige gebreken. Reden voor opdrachtgever Esprit Scholen de gevel te vernieuwen. De opdracht voor het ontwerp van een circulaire, natuurinclusieve en groene gevel ging naar Brique Architecten. Voor dit bureau het eerste op circulaire leest geschoeide project met hergebruik op grote schaal.

De gevel van het Amsterdamse Mundus College was hard aan vernieuwing toe. De achterconstructie van de bestaande gevel was op veel plekken rot en de Prodema gevelbeplating begon te delamineren. En ook esthetisch gezien verdiende de façade geen schoonheidsprijs, zegt architect/partner Suzanne Ellis van BRIQUE architecten, die opdracht kregen een nieuwe circulaire en groene gevel voor het college te ontwerpen. De coating op de Prodema gevelbekleding bladderde af, wat het gebouw een armoedige uitstraling gaf. Maar het echte probleem was van bouwkundige aard.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.