Ga naar hoofdinhoud
Mijn Eerste

Het eerste woonwerkgebouw van Thonik en MMX Architecten

Het eerste gebouw, een bijzondere opdracht of een speciale techniek. Deze rubriek belicht projecten en ambities van jonge architecten. Ditmaal het woonwerkgebouw Thonik House van grafisch ontwerpbureau Thonik i.s.m. MMX Architecten.

“Het gebouw is een versmelting van twee disciplines, architectuur en grafisch ontwerp”, zegt Thomas Widdershoven over het woonwerkgebouw dat hij realiseerde aan de drukke Wibautstraat in Amsterdam. Het ontwerp is van hem in samenwerking met architect Arjan van Ruyven. Widdershoven is geen architect maar grafisch ontwerper. In 1993 startte hij het ontwerpbureau Thonik met zijn partner Nikki Gonnissen, eveneens grafisch ontwerper. Het duo werd bekend met huisstijlen voor Museum Boijmans van Beuningen en de VPRO en een prijswinnende politieke campagne voor de SP. Aan de drukke Wibautstraat in Amsterdam staat nu ook het eerste gebouw naar ontwerp van Widdershoven. Het is een staande rechthoek die alleen wordt doorbroken door hoge hoekramen. Het opvallende kenmerk is een zwart-wit lijnenpatroon dat verticaal en horizontaal over de gevel loopt en een buitentrap die over de hele voorgevel loopt met een diagonale belijning, eveneens in zwart en wit. Het geeft het gebouw een grafische, bijna cartooneske uitstraling.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.