Ga naar hoofdinhoud
Mijn Eerste

Museum het Schoenenkwartier van Civic Architects

Het eerste gebouw, een bijzondere opdracht of een speciale techniek. Deze rubriek belicht projecten en ambities van jonge architecten. Ditmaal museum Het Schoenenkwartier van Civic Architects.

Het Schoenenkwartier is een museum en innovatief kenniscentrum voor schoenenontwerp, schoenenproductie en schoenenmode in het centrum van Waalwijk, dé Nederlandse leer- en schoenenstad. Tussen de tentoonstellingszalen bevindt zich een onderzoeksbibliotheek, er zijn verschillende innovatie- en ontwerplabs voor onderwijs en artist-in-residency ruimtes voor onder meer innovatieve schoenontwerpers. Hiervoor werd het monumentale Raadhuis samengevoegd met een aanpalend kantoorgebouw uit de jaren tachtig. Deze twee onderscheidende gebouwen zijn verbonden met een transparante nieuwbouwvleugel die als binnenplein fungeert. “Het Schoenenkwartier is feitelijk een klein stedenbouwkundig project”, zegt architect Ingrid van der Heijden van Civic Architects.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.