Ga naar hoofdinhoud
Vakprijzen

VSK Awards 2024: dit zijn de winnaars

De 10 Ampère-woning van Eplucon, het nieuwe balansventilatietoestel van Orcon en een beschermende werkparaplu van Super Stars zijn de winnaars van de VSK Awards 2024. Deze prijzen zijn uitgereikt op de openingsdag van de VSK in het Jaarbeurs-complex in Utrecht. Publieksfavoriet was de nieuwe Elga Ace-hybride van Remeha.

De 10 ampère woning van Eplucon kreeg van de jury de hoogste waardering in de categorie Energietransitie. Deze nieuwbouwwoning, die gerealiseerd is in Nunspeet, is voorzien van een elektra-aansluiting van 1×10 Ampère. Deze bijzonder lage afzekering is mogelijk vanwege een de combinatie van een bodemwarmtepomp, accu’s, zonnepanelen en een intelligente regeling die gebruik maakt van weersvoorspellingen en dynamische energieprijzen. De jury ziet in dit concept een inspirerend voorbeeld van de combinatie tussen techniek en energie, maar bovenal als oplossing om netcongestie het hoofd te bieden.

Balansventilatietoestel

In de categorie Gezond en Comfort won het nieuwe compacte balansventilatietoestel van Orcon. Het innovatieve aan dit toestel is dat het opnieuw is opgebouwd om aan de wand, onder het plafond en achter het knieschot kan worden weggewerkt. Het toestel wordt in Veenendaal geproduceerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Naast de techniek kon de jury ook dit aspect waarderen.

Paraplu voor monteurs en publieksprijs

In de categorie Installateurszaken won Super Stars met een handig hulpje voor monteurs. Het bedrijf introduceert op de VSK een paraplu met een magneetmechanisme. Hierdoor kunnen monteurs bij het buitenwerk beschut tegen regen werken. Een ogenschijnlijk simpele oplossing, die met name door de praktijkmensen in de jury buitengewoon werd gewaardeerd. De Remeha Elga Ace All-in-one, de hybride warmtepomp die de ketel op het warmtepomp-binnendeel heeft gemonteerd, bleef niet met lege handen. Deze beursintroductie werd door voorinschrijvers van de VSK beloond met de publieksprijs.

Extra pluim voor Wago

Een extra juryvermelding gaf de jury aan Wago, dat de 221 Green Range een volledig circulaire lasklem op de markt brengt. De verbindingsklemmen die Wago introduceert zijn gemaakt van biocirculaire en gerecyclede kunststoffen. Volgens de jury is deze inzending een extra vermelding waard, omdat het als voorbeeld moet dienen voor veel fabrikanten in de installatiewereld. Circulariteit staat in de installatiebranche nog in de kinderschoenen, maar de jury verwacht dat de materiaalpaspoorten en de mate waarin productieprocessen bijdragen aan de CO2-reductie de komende jaren grote impact gaan hebben op het aanbod. 

De winnaars van de VSK Awards zijn door een vakjury bepaald. Dit waren de genomineerden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.