Ga naar hoofdinhoud
Van onze partners

Aanbouwkosten financieren met een lening

Als je nadenkt over het uitbreiden van je huis, komt het idee van een aanbouw vaak naar voren. Een aanbouw biedt veel mogelijkheden, van een extra slaapkamer tot een ruimere keuken of zelfs een knusse leeshoek. Bereken voordat je aan de slag gaat met je plannen, welke kosten erbij komen kijken. En als je niet direct over het benodigde geld beschikt, is geld lenen voor verbouwing een optie om de aanbouw te financieren.

De prijs van een aanbouw verschilt per situatie. Zo hangen de kosten af van  de grootte van de aanbouw, het gebruikte materiaal, de locatie en de complexiteit van het ontwerp. Gemiddeld liggen de kosten per vierkante meter ergens tussen de €1.500 en €2.500. Dus, stel je wilt een aanbouw van 20 vierkante meter realiseren, reken dan op de totale kosten tussen de €30.000 en €50.000.

Grootte en materiaal zijn van invloed op de kosten van aanbouw

De grootte van de aanbouw is een belangrijke factor die de kosten beïnvloedt. Hoe groter de aanbouw, hoe meer materialen en arbeid er nodig zijn. Ook de keuze van materiaal speelt een belangrijke rol hierin. Opties variëren van baksteen en hout tot beton en zelfs glas. Elk materiaal heeft zijn eigen prijsklasse en kenmerken.

Kosten uitbouw ook afhankelijk van het gewenste ontwerp

Hoe complexer het ontwerp van je aanbouw, hoe hoger de prijs. Een eenvoudige, rechthoekige aanbouw kost minder doorgaans dan een aanbouw met bijvoorbeeld ingewikkelde hoeken of dakkapellen. Naast de bouwkosten moet je ook rekening houden met andere uitgaven, zoals de kosten voor de bouwvergunning, architectenhonoraria, aansluiting van nutsvoorzieningen, isolatie, vloerbedekking en afwerking.  Deze kosten variëren op basis van de omvang en het type aanbouw dat je wilt.

Vraag altijd verschillende offertes op

Om verrassingen te voorkomen, raden we je aan offertes aan te vragen bij verschillende aannemers en bouwbedrijven voordat je een beslissing neemt. Zo krijg je een beter inzicht in de kosten en stel je een realistisch budget op. Vergeet niet om ook rekening te houden met eventuele onvoorziene kosten die tijdens de bouw kunnen opduiken.

 Aan- of uitbouw financieren

Wil je graag een aan- of uitbouw, maar heb je op dit moment onvoldoende spaargeld achter de hand? Een lening aanvragen is dan een oplossing. Op Geld.nl vergelijk je de leningen in Nederland, zodat je de goedkoopste lening voor jouw aanbouw vindt! Vergelijk, kies en bespaar gemiddeld €783 op je lening.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.