Ga naar hoofdinhoud
Bouwschade

Dakrand houdt water niet tegen

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

3 reacties op “Dakrand houdt water niet tegen

  • Een vreemde en verkeerde oplossing van Bouwphatoloog. Zoals Rudde dakbedekking aangeeft moet men een aparte randstrook aanhelen op de bestaande pvc dakbedekking en doorzetten tot aan de voorzijde dakopstand welke dient verlijmd te worden aan de dakopstand ( denk ook aan kimfixatie). Daarna afwerken met een afdekkap.
    Of de PVC randstrook aanhelen op een pvc gecoate dakrandprofiel.

  • Leon

    Inderdaad. Kunststof dakbedekking is mooi spul, maar alleen als je het juist verwerkt. Ik ben overigens sowieso geen voorstander van aluminium zo’n daktrim, ook niet bij bitumen, maar dat terzijde. Op die manier ben je namelijk voor je waterdichtheid afhankelijk van de geplakte aansluiting, terwijl een goede afdekkap werkt volgens het potdekselprincipe. Het ziet er bovendien vaak ook nog mooier uit…

  • Een kunststof dakbedekking, in dit geval pvc als ik het goed zie, moet je niet afwerken met een daktrim en kit, maar de pvc idd doorzetten naar voorzijde dakrand en een afdekkap plaatsen. Een andere optie is om een pvc gecoate stalen trim te monteren, waar de pvc dakbedekking waterdicht op gelast kan worden. Een goede dakdekker had dit probleem bij een eertse bezoek direct kunnen constateren, jammer van alle onnodig gemaakt kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.