Ga naar hoofdinhoud

Lijnvormige aftekeningen in pvc-vloerafwerking

scheurvorming, vloer, krimp, kruip, pvc, belasting

Kunstharsgebonden gietvloeren, cementgebonden betonlookvloeren en pvc stellen hoge eisen aan de ondergrond. Bij systeemvloeren is de kans op aders of scheuren in deze vloerafwerkingen groter dan bij een in het werk gestorte monolitische betonvloer.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

Eén reactie op “Lijnvormige aftekeningen in pvc-vloerafwerking

  • Betonvloeren die op een kanaalplaat wordt gestort , met of zonder krimpnet ,gaan vrijwel altijd scheurvorming vertonen, dan maakt het niet uit of de kanaalplaat op de BGG grond ligt of op een verdiepings vloer ,en het maakt ook niet uit of de naden van te voren wel of niet zijn volgestort ,er komen praktisch altijd scheuren in de monoliet afgewerkte vloer , en gegarandeerd op kanaalplaten die met de kopse kanten tegen elkaar aan liggen,daar komt op de beton vloer een scheur overdwars, en in mindere mate in de lengte richting van de platen , maar ze zijn er wel.
    Het zelfde gebeurd met betonstorten over stelcon platen , na verloop van tijd kun je de stelcon platen terug zien in de beton vloer daar komen scheuren in de vloer van de afmeting van de platen.
    Zelfde gebeurd met een overlaging van een oude gescheurde vloer met een nieuwe vloer ,deze scheuren komen allemaal terug in de nieuwe vloer ,deze zijn meestal ca,10 cm dik met betonnet of staalvezel, maakt geen verschil .
    Ik waarschuw mijn klanten ook altijd hiervoor dat je grote kans heb op scheurvorming in de vloer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *