Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Creatieve steiger

Op de vierde verdieping van een appartementencomplex in aanbouw is deze zelfgemaakte steiger aangetroffen. De valhoogte is  beperkt maar  garandeert helaas geen zachte landing. De bouwveiligheid in 2016 wordt nog steeds niet serieus genomen.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Creatieve steiger

 • TheoR

  Ed, uiteraard is er ruimte voor verbetering. Dat kan zijn binnen het “werkveld” maar het begint bij het onderwijs. Dat laatste vergt een cultuuromslag en die begint met een mentaliteitsverandering: liefde voor het vak, gepaard met respect voor bouwers en gebruikers van gebouwen!

 • Wellicht is er ruimte voor verbetering. Vanuit de infrastructuur-projecten weet ik dat V&G tijdens ontwerp meer om het lijf heeft. Multidisciplinaire sessies houden om geconstateerde risico’s tijdens realisatie en exploitatie in het ontwerp op te lossen, of beheermaatregelen meegeven aan de uitvoeringsfase.
  M.i.moet een veilig ontwerp binnen de ambitie van de ontwerper liggen. Zodra louter de eis van de opdrachtgever als motief geldt en daarom ingewilligd wordt (het vinkje gezet kan worden) wordt veiligheid niet meer serieus genomen.

 • TheoR

  jopla: Ik deel je mening, in het bijzonder aan de uitvoeringskant gaat het best goed. Aan het ontwerpfront kent men het V&G-plan ontwerpfase. Een papieren tijger die vaak ambtshalve wordt ingevuld met niet ter zake doende kreten. De meeste ontwerpers hebben nauwelijks benul van wat deze taak inhoudt: een gebouw dat veilig gebouwd kan worden en dat eveneens veilig is voor gebruikers en bezoekers alsook voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor technisch en dagelijks onderhoud. Dat is een mond vol, veel te vol voor de meeste ontwerpers.

 • jopla

  niet correct, maar om nou in het algemeen te stellen dat de bouwveiligheid niet serieus wordt genomen … beetje overdreven. helaas is er nog steeds op veel plaatsen wat aan te merken, maar in de ruim 25 jaar dat ik actief ben in de bouw is er wel heel veel verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.