Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Dubbele afvoer

Een dubbele afvoer lijkt hier toch wel wat te veel van het goede. Eentje zal op de verkeerde plek aangebracht zijn, maar blijkbaar was het makkelijker om die te laten zitten in plaats van herstellen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Dubbele afvoer

 • Léon Tromp

  Ook volgens mij geen bouwfout. Ik heb zelfs twee dergelijke constructies als afvoer van mijn platte dak: afvoer met daarboven een noodoverstort. De aannemer vond het maar onzin, maar TNO bepleit dit ivm meer te verwachten stortbuien.

 • Mark

  Naar alle waarschijnlijkheid heeft hier een hemelwaterafvoer gezeten met daarboven een noodoverstort. Prima oplossing, gebeurt veel vaker. Bij het plaatsen van de overkapping zat de hwa-pijp in de weg en is door de bewoners verwijderd, wat de meest praktische oplossing is. Als de overkapping er vanaf de bouw al zou zitten, zou de hwa wel op de andere gevel hebben gezeten.

  Volgens mij geen bouwfout maar een doe-het-zelfertje.

 • ron

  ik zie de niet doorgezettte dilitatie in metselwerk doorgevoerd in betonafdekker eerder als bouwfout. Maar ja dat zal de redactie zeker ontgaan zijn.

  De grootste bouwfout van 2020 is de redactie van dit forum bouwfouten op deze site. Ze zouden terugmoeten naar de schoolbanken of beter een paar jaartjes buiten moeten meelopen. Dan komt het allemaal goed.

 • Leon

  Eens met Jan-Willem. En los van het feit of het dan wel of mooi is, vind ik het vooral droevig dat de redactie en/of de inzender dit zelf niet kan bedenken. Dat zegt toch ook wel iets over het (gebrek aan) niveau helaas…

 • Theo.R

  En dan voer je het zo uit? Wat een armoede.

 • Jan-Willem de Poorter

  Dit is geen bouwfout, maar de onderste uitloop is de afvoer en de bovenste uitloop is de noodoverstort, die zeker bij een dergelijke balkonconstructie nodig is om lekkages te voorkomen ingeval de afvoer verstopt zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.