Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Electriciteitskabel door regenpijp

Bij het plaatsen van 11 zonnepanelen op het platte dak is er gekozen voor een opvallend leidingsysteem: via de regenpijp. De kabel loopt daarna verder door een leiding welke los over een plat dak ligt. En gaat daarna over de dakrand een zijmuur in richting de meterkast. Vervangen van de regenpijp is nu onmogelijk tenzij de kabel wordt gedemonteerd.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Electriciteitskabel door regenpijp

 • castor ben

  Mijn buurman heeft zijn Electriciteitskabel met kabeldoos ook door de gezaamelijke regenpijp laten lopen. Met omweer en veel regen , de heel dakgoot en regenpijp waren verstopt. Regenwater ging overeen langs de muren en heeft een lekkage verrorzaakt .
  Is dat normaal ?
  Wat zijn de maatregels te nemen om dat te verbieden?

 • Marijn

  De knelstrip lijkt me ook verkeerd om te zijn gemonteerd.

 • Jan

  De lat mag wel iets hoger gelegd worden. De volgende keer iets meer zelfreflectie. Misschien dat we dit op school extra aandacht moeten geven zodat het later in de praktijk is terug te zien.

 • Theo.R

  De echte bouwfout lijkt mij het ontbreken van de onderste hwa-beugel en het (koud) steunen van de haakse uitloop op de dakbedekking. De hwa lijkt splinternieuw en die overleeft de gemiddelde zonnepanelen. Het beloofde rendement op die panelen is vaak veel te rooskleurig. Dus: de kabel kan eerder worden doorgeknipt dan dat de hwa zou moeten worden vervangen! Probleem opgelost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.