Hemelwater

Bouwfout hemelwater

Bij balkons gebeurt het vaker dat het hemelwater via een spuwer gewoon wordt afgevoerd naar het ondergelegen balkon. De eigenaar van dit balkon had daar geen zin in. En heeft de spuwer verlengd en aangesloten op de officiële hwa.

5 reacties

 1. WV. zegt:

  ..en met deze conclusie heeft meer commentaar geen zin meer.

 2. Nieman zegt:

  De ‘oplossing’ is de fout hier vermoedelijk. Persoonlijk ben ik niet bekend met deze situatie, maar het lijkt er op dat de standleiding in de hoek de hwa zelf is en dat er een noodoverloop is gemaakt als signaalfunctie bij stagnatie van de hwa van het bovenliggende balkon. Deze functie wordt nu de nek omgedraaid. Bij bovenliggende balkon moet de afvoer gecontroleerd worden! Is die goed, dan de hoogte van de noodoverloop afstemmen in relatie tot de hoogte van waterdichte lagen.

 3. TheoR zegt:

  Een goedkope derderangs flut-oplossing, door een ongeïnteresseerde architect en of aannemer verzonnen, wordt hier door een geërgerde bewonder heel praktisch opgelost. Hulde! De bouwmarkten komen niet uitgelachen.

 4. Leon zegt:

  Wat mij betreft is die oorspronkelijke spuwer de fout. Onbegrijpelijk dat men dat hier nog zo oplost, er loop nota bene een standleiding. Even je afschot anders leggen en/of een gootje introduceren en klaar. Dat de bewoner in kwestie het op minder fraaie wijze oplost kun je ‘m moeilijk kwalijk nemen.

 5. rb zegt:

  En de fout is? Zo te zien loopt de afvoerbuis gewoon naar de uitloop van het onderste balkon, zoals het vaker gebeurt.

Geef een reactie

Regels voor reageren op Bouwwereld.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naar archief