Ga naar hoofdinhoud

Inspectieluik

De elektriciën ziet op de  tekening een ladderbaan dus maakt deze  ook precies op de aangegeven plaats. Helaas is hier geen rekening gehouden met het feit dat het inspectieluik van het bluswater periodiek gecontroleerd wordt. Later is deze fout weer hersteld wat ook weer extra kosten met zich meebracht.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Inspectieluik

 • B.VR6

  De echte reden is zoals beschreven staat, er is hier geen aannemer of opdrachtgever aan het jagen of kosten probleem.
  We hebben allemaal een meldingsplicht als de tekening niet overeenkomt met wat gemaakt moet worden.

  Dit is jammergenoeg een werknemer geweest die aangaf dat dit echt zo op tekening stond en het zo ging maken omdat het er nou eenmaal zo staat! Niks gemeld.

  Op tekening is niet altijd alles te zien waardoor fouten gemaakt worden. Tuurlijk ligt het niet altijd aan het uitvoerende personeel, maar we maken met z`n allen een bouwwerk en moeten ook als zodanig samenwerken.

  Natuurlijk is deze fout ver voor oplevering ontdekt maar stel je voor dat dit in een later stadium na oplevering ZO wordt uitgevoerd. Een technisch medewerker controleert dan niet meer omdat het luik niet open kan waardoor het peil van het water niet meer gecontroleerd wordt; met alle gevolgen vandien.

 • Mark

  Precies zoals Bart schrijft. Als er een bouwmanagement team opzit die aan het drijven is krijg je dit soort taferelen.

  Naar mijn mening kun je dit de werknemer niet kwalijk nemen. Die heeft ook echt wel in de gaten gehad waar die mee bezig is.

 • Joris

  Ik denk niet dat alleen de elektriciën een probleem had…volgens mij kan de isolatie ook niet aangebracht worden zoals gedacht??

 • Bart

  Ja, en waarschijnlijk opdrachtgevers die de hele boel opjagen. Sneller, sneller, sneller en voor een uitgeknepen prijs. Eigenwijs dat men niet moet zeuren en gewoon moet doorgaan…. Daarmee creëer je onverschillig gedrag van mensen. Je moet uitvoerend personeel niet als structureel achterlijk bestempelen als je dit soort plaatjes ziet. Soms zit er een eigenwijze opdrachtgever of haastige werkgever achter. Het zou aan de andere kant ook prettig zijn dat de tekenaar wat meer gevoel krijgt bij wat hij tekent. Veel tekenaars zien hun werk alleen nog maar op het scherm en nooit in het echt dus weten ze niet wat men tijdens uitvoering vaak tegenkomt. Als hier nog eens een uitgeknepen meterprijs tegenover staat….. Het gaat immers altijd over centen.

 • Michiel

  I.d.d., als je dit zo serieus achterlaat, kom op zeg.

 • tja…wat willen we zo graag? zelfstandig werkende en vakkundige mensen, liefst ook een beetje zelfsturend. Een werknemer die dit heeft gepresteerd voldoet aan geen van de eisen. Zijn leidinggevende / uitvoerder heeft er ook niet veel aandacht voor gehad tijdens het montageproces…Ontslaan kan meestal niet, maar je zou het toch het liefste weer allemaal zelf gaan doen, nietwaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.