Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Spuwertjes

De waterafvoer van de bovenste balkons verloopt via de spuwertjes en valt op het metselwerk van het onderste balkon, met lelijke mosgroei en uitbloei als gevolg. Kennelijk had er iemand geen behoefte aan een hwa tegen de gevel en is gekozen voor spuwertjes als alternatief. Of: de hwa is inpandig, maar het afschot van de balkons is zo slecht dat het water altijd via de spuwers naar buiten loopt. Een afdekker op de metselwerk balustrades had in ieder geval een hoop ellende kunnen voorkomen bij alle balkons.

Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Spuwertjes

  • Theo.R

    Toch staat hier de ontwerper aan de wieg van het probleem. In zijn of haar opvatting past hier op het metselwerk van de balkons enkel een rollaag. Los van de gewraakte spuwers is het armetierige uiterlijk van de balkons dus voorspelbaar. De keuze voor deze detaillering getuigt òf van ijdelheid òf onkunde. Doodzonde! Zou het helpen wanneer architecten op schadelijke gevolgen van ontwerpfouten kunnen worden aangesproken?

  • ron

    De nog aanwezige steigerslagen doet al vermoeden dat de het kwaliteitsnivo en bewustzijn hoog was ten tijde van de realisatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.