Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Veilig klussen!

Hier is een groep leerlingen bezig met een project van school. Van veilig werken hebben ze nog nooit gehoord. Geen veilige steiger waarop ze werken. Aan de onderzijde van de steiger geen randbeveiliging en geen helmen. Worden dit de timmermannen van de toekomst?

 

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

9 reacties op “Veilig klussen!

 • H. Megens

  Zouden hier niet alleen mensen met verstand van bouwen op mogen reageren vanaf 30 cm met zo’n tackertje door 18mm heen schieten en dan iemand vast nagelen kom op zeg.dat dat steigerdeel iet handig ligt oke maar dat is ook het enige. ps en als je valt kan die tacker niet eens schieten want die is beveilgd.

 • Vareg

  Helaas is ze op school niet bijgebracht wat een LMRA is… Ik zie hier gemakkelijk een arbeidsongeval ontstaan: 1 persoon van 3-4 weken uit de running. Het mag wat kosten zo’n plafonnetje.
  VrGr

 • harry klop

  Even na denken als men denkt over randbeveiliging, regel is boven de 2 meter is randbeveiliging verplicht eerst denken en dan pas praten.
  En helmen, laten we er niet verder over praten.

 • jaap giljam

  wat een onzin, die jongens hebben groot gelijk omdat ze 30 cm. lengte missen.

  Suc6 met uw verder zoektoch naar echte relevante bouwfouten waar we nog wat van kunnen leren.

 • eddepet

  Dit heeft toch niets meer met bouwfouten te maken maar met veiligheid,als je geen foto,s meer kunt vinden over bouwfouten dan maar mensen op de foto gaan zetten .als we gaan kijken kunnen we op iedereen en op bijna iedere bouwplaats wat betreft de veiligheid wel commentaar leveren.Veiligheid moet in orde zijn gelijk mee eens maar ga niet op alle slakken zout leggen.
  Hoop dat jullie je hier in kunnen vinden.

 • Frank

  Een probleem met spijkers ontstaat ook niet als alles goed gaat. En als het fout gaat hoeft-ie alleen maar door de underlayment en de dakbedekking. En dan komt die spijker mischien niet in een knie, maar mogelijk wel in een voet terecht. Die randbeveiliging is wellicht wat overdreven, maar één stap vooruit en het platform wipt om of hij stapt naar beneden. En als je dan je evenwicht verliest en je probeert je aan je spijkerpistool vast te houden omdat er verder niks is om je aan vast te houden, heb je een levensgevaarlijk speeltje in je handen. Het punt is natuurlijk dat als er tijdens de opleiding al niet gelet wordt op veiligheid, dat weinig goeds voorspelt voor de latere praktijk.

 • Kees

  Heite, dwars door het schrootje, door het balkje (5×10?) en door een plaatje underlayment en de dakbedekking?????????

 • Hans van der Zande

  Randbeveiliging steiger? het steiger is maar 60cm hoog!en die helmen? Werken in de particuliere sector is heel anders dan bij ultiliteitsprojecten. veiligheid voor alles maar ik zou het de timmerlieden niet aan willen doen, een helm onder die luifel te (moeten) dragen.

 • Wat dacht je van spijkers schieten terwijl er ook mensen bovenop het dak zitten. Als er een zwakke plek in het hout zit, schiet je zo je collega in de knieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.