Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Vervuiling gevel

Vooropgesteld: alle materialen zijn in enige mate gevoelig voor vervuiling. Maar deze gevel is wel heel erg. En deze beplating laat zich ook nauwelijks reinigen. Geen duurzame keuze dus. Of je moet een trieste gevel mooi vinden natuurlijk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Vervuiling gevel

 • Peter

  Dit is op de Oostelijke Handelskade in Amsterdam. Dit waren oorspronkelijk witte gevelplaten. Oplevering 1998.
  https://www.arcam.nl/ij-toren-en-winkelcentrum/

  Ik moet bijna iedere dag tegen die vieze ellende aankijken.

 • Theo.R

  Jan: je vraag is kennelijk via dit forum nog niet beantwoord. Misschien moet je dit dossier maar sluiten. Wanneer je inzoomt op de foto kom je waarschijnlijk tot dezelfde conclusie als ik: dit is low-budget geknutsel uit de 80’er jaren met blank geanodiseerd aluminium en het plaatmateriaal lijkt mij een vezelgebonden spaanderplaat. In of in de buurt van dit gebouw wil je niet dood gevonden worden. De eigenaar heeft het mijn inziens al afgeschreven en hij moet misschien uit zijn lijden worden verlost.

 • jan

  ben benieuwd waar dit gebouw staat. zou graag willen weten welke materialen er gebruikt zijn

 • Theo.R

  Ik schreef het al eerder: weer is het de ontwerper die hier de basis legt voor dit drama. De raamdorpel onder de kozijnen maakt meer dan duidelijk dat het vóór de onderliggende gevel laten afdruipen van regenwater een redelijke garantie biedt dat de gevel niet vervuilt. Dezelfde ontwerper krijgt hier kennelijk “staande golfjes” van een dakrandprofiel/daktrim waarvan de frontale flens “in” of tegen de onderliggende gevel ligt. “Strak detail” waarmee hij/zij hoopt de vakliteratuur te halen. Een bord vóór het gebouw met daarop de naam van de ontwerper?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.