Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hoogste gebouw ter wereld in 3 maanden

Het Chinese staalconstructiebedrijf Broad Sustainable Building (BSB) wil in drie maanden tijd een gebouw van 838 meter hoog bouwen. Daarmee wordt het nu nog hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa (828 meter), overtroffen. Het gebouw met de naam Sky City moet komen te staan in de stad Changsha. Met de stad is volgens berichten al overeenkomst bereikt, nu is het wachten op toestemming van de centrale overheid.

Het plan van BSB lijkt onwaarschijnlijk: volledig geprefabriceerde hoogbouw van 838 meter hoog in slechts drie maanden. Het bouwen van de Burj Khalifa duurde bijvoorbeeld vijf jaar. Toch heeft het bedrijf al wel enige ervaring met efficiënt bouwen: eerder bouwden ze een vijftienlaags gebouw in zes dagen en een hotel met dertig verdiepingen in vijftien dagen. Voordat de bouw van Sky City echt begint, moet 95% van het gebouw al klaar zijn.

Sky City moet 220 verdiepingen hoog worden en 1 miljoen vierkante meter netto vloeroppervlak beslaan, verbonden door 104 liften. Het energiegebruik van het gebouw zou eenvijfde van een conventioneel gebouw zijn door een thermische schil van vier lagen isolatieglas en 15 centimeter dikke gevelpanelen.

(bron: www.bouwenmetstaal.nl)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.