Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Dag van de Architectuur over hergebruik


Het thema van de Dag van de Architectuur is dit jaar het hergebruik van gebouwen. In heel Nederland worden oude gebouwen opnieuw in gebruik genomen en krijgen dan ook vaak een andere functie. Tal van gebouwen, die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn, zijn in het weekend van 26 en 27 juni te bezoeken.

Talrijke gebouwen opengesteld
in Eindhoven vindt er een cultureel festival plaats in en rond de voormalige Philips-gebouwen. In Houten staat hergebruik van agrarisch erfgoed centraal. Nijmegen zoomt in op hergebruik van religieus erfgoed, en neemt de St. Stephanuskerk daarbij als case. In Amsterdam kan het publiek meedoen aan het programma ‘Van Hot naar Hergebruik’ en onder meer het Kraanspoor (hoofdkantoor MTV Networks Benelux) en het negentiende-eeuwse Burgerziekenhuis dat wordt herbestemd tot hotel, bezoeken.

In Tilburg vormt de spoorzone, waar veel voormalige loodsen van de spoorwegen worden hergebruikt, de rode draad. Bezoekers in Breda kunnen mee met een ‘architour’ langs voorbeelden van hergebruik, waaronder de industriehaven. In Rotterdam kunnen onder meer de Hofpleinlijn, de Van Nelle Fabriek, Central Post en de RDM Campus bezocht worden. Aalsmeer toont verschillende voorbeelden van veilinggebouwen die een tweede leven zijn begonnen, onder meer als televisiestudio.

De Dag van de Architectuur vindt dit jaar voor de 24e maal plaats. Op initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) wordt de Dag van de Architectuur georganiseerd in samenwerking met lokale architectuurcentra, culturele instellingen, architecten en vele vrijwilligers.

Het complete programma is te vinden op de dagvandearchitectuur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.