Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Drie varianten in Corten-staal

Corten-staal is gebruikt voor de bekleding van zowel dak als gevel van drie woningblokjes aan de Haarlemse Schotersingel. De waterkerende laag bevindt zich achter het Corten-staal, dat aangebracht is met open naden. De drie woningblokjes zijn ieder verschillend in detaillering van het Corten-staal.

De woningen hebben een groot aantal overeenkomsten, maar ook duidelijke verschillen. De verschillen zitten met name in de manier waarop het Corten-staal is gedetailleerd. Bij één blok is dat in de vorm van wisselend verticale stroken in de breedtes 600, 900 en 1200 mm, bij het tweede blok is dat in vorm van panelen van 90 x 90 cm en bij het derde blok is dat met uitstekende ribben van 300 mm hoog (hoh 1200 mm). Deze drie detailleringen geven elk blok een heel eigen karakter.

Overeenkomst is onder meer dat de beplating overal aangebracht is met open naden. De waterwerende laag ligt er dan ook achter. Dit is op het dak een EPDM-dakbedekking en in de gevelvlakken een waterkerende folie tegen de isolatie rondom het betonnen casco.

Ook is alle beplating aangebracht met zichtbare bevestiging middels schroeven, ontworpen en aangebracht in een regelmatig patroon.

De woningen zijn ontworpen door Abbink X De Haas architectures.

Foto: VPT Versteeg

Meer over deze woningen in Bouwwereld 5 van 23 april 2010.

  • Wilt u deze Bouwwereld gratis ontvangen, vraag hem hier aan
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.