Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Efficiënte houtskeletbouw voor bungalow

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Eén reactie op “Efficiënte houtskeletbouw voor bungalow

  • TheoR

    Slimme constructie. Er is goed nagedacht. Voor de makers: er zijn wel degelijk goede houtconstructeurs die op basis van het samenspel der onderdelen zeer efficiënt kunnen rekenen. Hoe sterk kan een schoendoos zijn?! Kwestie van zoeken en goed belonen!
    Overigens: in mijn opleidingstijd bevond een muurplaat zich óp de gevel aan de voet van de dakhelling en was “underlayment” de handelsnaam van Canadees constructietriplex (Douglas-fir) waarvan ik nooit één vlakke plaat heb gezien. Zo riep ooit iedereen over “Hechthout” (Bruynzeel) terwijl hardhouten multiplex werd bedoeld en was dus niet alle multiplex “Hechthout”. Zo is “Metal-Stud” een merknaam van Gyproc voor haar gipsmontagewand en was ooit “Thermopane” de handelsnaam van Glaverbel voor isolerend dubbelglas. Ik zou een A-4 kunnen volschrijven over deze materie. Er zijn leukere dingen. Zaken correct benoemen schept duidelijkheid op alle niveau’s in ons mooie vak. Misschien iets voor het onderwijs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.