Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Gevelmetselwerk aan stalen binnendozen

Gevelmetselwerk dat voor een stalen binnendoos of stalen sandwichelement geplaatst wordt, kom je steeds meer tegen. Niet alleen in de utiliteitsbouw, zoals bij sportcomplexen, maar ook in de woningbouw is het een vaker gekozen gevelconstructie. In een eerder artikel over gevelmetselwerk aan een staalconstructie werd al duidelijk dat deze combinatie de nodige aandacht verdient. Ook bij de combinatie gevelmetselwerk en stalen binnendozen zijn er speciale eisen.

Stalen binnendozen worden eigenlijk altijd toegepast in combinatie met een staalconstructie. In het artikel ‘Gevelmetselwerk aan staalconstructies’ zijn voor deze combinatie de belangrijkste aandachtspunten opgenomen. Een aantal punten zullen in dit artikel terugkomen. Ons advies is dan ook om tevens dit artikel te lezen.

Meer weten over gevels en hoe je ze het beste kunt detailleren? Volg dan de cursus Geveldetails van de Online Bouw Academie.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.