Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hilti Group neemt 4PS Group over

4PS Group, softwareontwikkelaar voor de bouw, GWW en installatiesector, komt in handen van het Liechtensteinse bedrijf Hilti Group. Beide bedrijven verwachten met de overname hun positie te versterken.

4PS, in 2000 in Nederland opgericht, is naast de thuismarkt actief in het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland en telt meer dan 70.000 dagelijkse gebruikers in de bouw. Met de oplossingen van 4PS breidt Hilti zijn softwareaanbod verder uit, naast asset management (ON!Track) en bouwplaats management (Fieldwire).

Gedeelde focus op digitale transformatie

“Als bedrijf dat nauw samenwerkt met klanten en gericht is op het ondersteunen van de digitale transformatie van de bouwsector, past 4PS perfect bij Hilti. Wij delen bovendien de overtuiging dat er voor bouwbedrijven een enorm productiviteitspotentieel ligt in geoptimaliseerde bedrijfsprocessen”, aldus Thomas Hillbrand, lid van de Raad van Bestuur bij Hilti. “Bouwprojecten zijn complex en administratieve taken nemen veel tijd in beslag. Voor ons reden te meer om processen te digitaliseren en informatie eenvoudig en snel beschikbaar te maken.”

“We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met Hilti,” zegt Johan Bakker, directeur Sales & Marketing bij 4PS Group. “Het is voor ons een belangrijke volgende stap om een leidende positie in te kunnen nemen op de Europese markt.”

Paula Middelkoop, directeur Product & Development bij 4PS Group, voegt toe: “Onze klanten, partners en medewerkers zullen profiteren van deze overname. Door onze diensten en cloudoplossingen te integreren in het portfolio van Hilti, kunnen wij ons samen volledig focussen om dé vertrouwde digitaliseringspartner voor de bouwsector te worden.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.