Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

NOM-appartementen met vijf bouwlagen

Woonstichting ‘thuis en BAM Wonen hebben een ontwerp- en bouwovereenkomst gesloten voor de realisatie van 48 nul-op-de-meter-appartementen in Best. De twee gebouwen De Willem en De Zwijger zullen de eerste NOM-appartementen van vijf woonlagen in Nederland worden.

Woonstichting ‘thuis heeft vanwege de complexiteit bewust gekozen dit project in ketensamenwerking uit te voeren. Zowel NBArchitecten als BAM Wonen zijn hiervoor ingeschakeld. De bestaande flats aan de Willem de Zwijgerweg in Best worden momenteel gesloopt. BAM Wonen verwacht in mei te kunnen starten met de bouw van de nieuwe NOM-appartementen. Als alles volgens planning verloopt, wordt de nieuwbouw begin 2018 opgeleverd.

Zonnepanelen als gevelbekleding

Dat de twee gebouwen de eerste nul-op-de-meter-appartementen van vijf woonlagen in Nederland worden, maakt het project extra bijzonder. Om alle huishoudens te voorzien van elektriciteit zijn alleen zonnepanelen op het dak niet voldoende. Het bijzondere bij dit project is dat ook de gevels worden bekleed met zonnepanelen. Hiermee wordt genoeg energie opgewekt voor dagelijks gebruik. Het gaat om energie voor warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijke apparaten.

Ter symbolisering van de gekozen techniek, werden de handtekeningen gezet op een blauwe dunne film zonnecel, zoals die ook wordt toegepast op de gevel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.