Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Proefseminar post HBO-Bouwprocesmanagement

De keuze om een opleiding te volgen, is niet eenvoudig. Alleen al omdat de consequenties van die beslissing groot zijn. SKOOB organiseert daarom een voorlichtingsbijeenkomst over de opleiding ‘Bouwprocesmanagement’, die komend najaar van start gaat bij voldoende deelname.

De bouw zou gebaat zijn bij een grote regisseur die het gehele bouwproces aanstuurt, alle tekeningen en planningen controleert en de risico’s pro-actief elimineert. Maar die super-regisseur is niet te vinden. Wel iemand die dit overziet: de bouwprocesmanager. Hij of zij jaagt teams aan die samen werken aan risicoanalyses van grof naar fijn en zal integraal moeten denken en lean moeten werken. De post HBO-opleiding ‘Bouwprocesmanagement’ leert de deelnemers deze benaderingswijze toe te passen.

De deelnemer leert technische risicoanalyses te maken met inachtneming van de mogelijkheden en onmogelijkheden van het bouwproces en de voorwaarden van het bouwmanagement. Dit gebeurt op basis van tekeningen, bestekken en planningen van concrete bouwprojecten. Ook wil de opleiding het inzicht in de communicatieve vaardigheden vergroten en tools geven om die vaardigheden verder te ontwikkelen.

Wie een indruk van de omvang, de diepgang en de breedte van het programma wil krijgen, kan zich inschrijven voor het proefseminar op 7 mei in Utrecht. Deelname is kosteloos en vrijblijvend.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Proefseminar post HBO-Bouwprocesmanagement

 • Gijs-Jan Kragting

  @Dennis,

  Het gaar hier om bouwprocesmanagement en niet om bouwprojectmanagement. Het managen van het proces in de zin van het aansturen van de diverse disciplines binnen het bouwproject en minder om het bouwproject zelf.

 • Dennis Ruder

  En wat doen al die bouwmanagementbureautjes dan?
  Probeert SKOOB hier een niet-bestaand probleem op te lossen?
  De bouw is meer dan alleen de multinationals.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.