Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Student ontwerpt drijvende woning


De winnaar van de ontwerpwedstrijd voor een waterwoning in Harnaschpolder in Delft is gewonnen door Loed Stolte, student van de TU in Delft. Met zijn ontwerp ‘Sustainable Shell ‘ werd hij gekozen uit 36 inzendingen voor de ontwerpwedstrijd voor Delftse studenten.

Duurzaamheid
Het ontwerp werd door de jury zeer gewaardeerd om de combinatie van een sterk, origineel beeld en een breed uitgewerkte duurzaamheidsconcept. Uit het juryrapport: ‘Het ontwerp is interessant en dynamisch met veel ideeën, maar tegelijk commercieel haalbaar. Er is breed nagedacht over duurzaamheid van het gebruik van recyclebare materialen tot het zuiveren van water en het klimaatconcept’.

Realisatie van het ontwerp
Om gebruik te maken van de kennis en creativiteit van Delftse studenten, organiseerde de
gemeente Delft in samenwerking met DeltaSync een ontwerpwedstrijd voor een duurzame drijvende woning in de Harnaschpolder. Dit is een nieuwe wijk die op fietsafstand van het historische centrum van Delft wordt ontwikkeld. In Harnaschpolder Delft zijn zes kavels voor de drijvende waterwoningen beschikbaar.

De gemeente realiseert een van deze waterkavels en maakt daarbij gebruik van het winnende ontwerp uit de deze ontwerpwedstrijd. De waterwoningen worden ontwikkeld in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dit is een werkvorm waarbij toekomstige eigenaren voor de collectieve elementen gezamenlijk opdrachtgever zijn en daarnaast in hoge mate hun eigen woning ontwerpen en bouwen. Bij de beoordeling van de plannen speelden de architectonische kwaliteit, de haalbaarheid en ook de inventiviteit op het gebied van duurzaamheid een belangrijke rol.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.