Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Subsidie voor zonnepanelen verruimd

De subsidie voor zonnepanelen waarmee particulieren stroom opwekken wordt verruimd. De grens aan het vermogen wordt verhoogd. Dat heeft minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken dinsdag toegezegd aan de Tweede Kamer.

De coalitiepartijen hadden hierop aangedrongen. Volgens CDA-Kamerlid Joop Atsma is met de verruiming een bedrag gemoeid van 30 miljoen euro. Volgens PvdA-Kamerlid Diederik Samsom wordt hiermee in vier jaar tijd in totaal 20 megawatt opgewekt, meer dan de 70 miljoen megawatt in de regeling zoals die is voorgesteld door de minister. Het gaat om 10.000 tot 20.000 woningen meer, die in aanmerking komen voor subsidie.

Overschot
De coalitiepartijen hadden ook aangedrongen op andere verruimingen van de subsidieregeling voor groene stroom, zoals uitbreiding van de lijst van stoffen die gebruikt mogen worden als biomassa om de stroom op te wekken. Dit zou ook moeten gebeuren bij de subsidie voor het maken van ‘groen gas’, dat geschikt is voor het aardgasnet. In totaal zou met de voorstellen van CDA, PvdA en ChristenUnie 120 miljoen euro gemoeid zijn, maar daarover deed Van der Hoeven geen harde toezeggingen.

De Kamerleden ‘vonden’ dat geld bij een ‘overschot’ in subsidies van het ministerie van VROM om in het buitenland milieuvriendelijk stroom op te wekken. Van der Hoeven betwijfelt of dat overschot er inderdaad is en wil dit bespreken in het kabinet.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.