Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Tektoniek: meer halen uit beton

Het Cement&BetonCentrum lanceert het kennisnetwerk Tektoniek. Het nieuwe netwerk deelt kennis(sen) voor architectuur in beton. Tektoniek richt zich op de (toekomstig) architect, constructief ontwerper, bouwkundig adviseur en producent uit de betonindustrie.

De officiële lancering vindt morgen plaats tijdens het 3D-betonprintevenement met en op de TU Eindhoven (faculteit Bouwkunde), midden in de Dutch Design Week.

Constructie en maakbaarheid

In de vorm van evenementen en online communicatie wordt voor en met het netwerk informatie, inspiratie, en ondersteuning geboden. Altijd gaat het daarbij om de relatie tussen architectonische vormgeving, constructie en maakbaarheid.

Schoon beton

Voor architecten die meer willen halen uit beton was er geen duidelijk platform of medium. Terwijl de interesse in het materiaal wel degelijk leeft. Vooral in de maakbaarheid, van bijvoorbeeld schoon beton, constructieve optimalisaties, product- en materiaalontwikkelingen.

Initiatiefnemer van Tektoniek is het Cement&BetonCentrum en fungeert als spil in het netwerk, stelt op maat gesneden communicatieprogramma’s samen en ondersteunt bij de invul­ling van Tektoniek-activiteiten. De deur staat daarbij altijd open voor suggesties voor onderwerpen en mogelijke samenwerkingen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.