Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Twee jaar weerstand tegen rookdoorgang, aandachtspunten voor de ontwerpfase

Wat hebben we in bijna 2 jaar geleerd over de nieuwe eisen aan de weerstand tegen rookdoorgang? Sinds juli 2021 zijn de nieuwe Bouwbesluit-eisen aan de weerstand tegen rookdoorgang (wrd) van kracht. Deze eisen hebben we daarna in het ontwerp van vele projecten voorgeschreven. De eerste van deze (grote) projecten gaan inmiddels richting uitvoering of zijn al in de uitvoeringsfase. In ons vorige artikel zijn we inhoudelijk op de eisen en de methode uit de wrd-norm (NEN 6075) ingegaan. In dit artikel willen we ingaan op enkele wrd-leerpunten uit de ontwerpfase.

Bekendheid wrd-eisen en methode uit NEN 6075

Helaas moeten we na bijna 2 jaar nog constateren dat nog niet alle partners binnen de ontwerp- en bouwketen voldoende op de hoogte zijn van de wrd-eisen uit het Bouwbesluit. In programma’s van eisen, bestekken, en werkomschrijvingen van opdrachtgevers, architecten, aannemers, installateurs en installatieadviseurs zijn lang niet altijd wrd-eisen meegenomen. Dit werkt natuurlijk niet bevorderlijk voor het verdere ontwerp en de uitvoering.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.