Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Waarom kiest u voor sandwichpanelen voor uw bedrijfsproject?

Waarschijnlijk weet u al wat geïsoleerde metalen panelen zijn. Ze worden ook wel sandwichpanelen genoemd, omdat ze bestaan uit een stalen buiten- en binnenschil met daartussen een laag isolerend PIR isolatieschuim. Sandwichpanelen worden tegenwoordig gebruikt door bedrijven en huiseigenaren voor zowel nieuwe als oude gebouwen. Ze worden niet alleen ingezet als dakbedekkingsmateriaal, maar kunnen ook gebruikt worden voor gevels en wanden. De eenvoud, flexibiliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid van deze geïsoleerde panelen hebben veel belangstelling gewekt. Dat is waarom we maar al te graag meer van deze voordelen met u bespreken, zodat u na het lezen van dit artikel net zo enthousiast over sandwichpanelen zult zijn als wij.

Wat zijn sandwichpanelen voor het dak precies?

U kunt sandwichpanelen die worden gebruikt als geïsoleerde dakplaten zien als een betere versie van conventionele metalen dakbedekking. Dit komt omdat ze bestaan uit twee stalen platen, met een dikke laag polyurethaanschuim (PIR) tussen de twee lagen. Dankzij de eigenschappen van staal zijn ze weerbestendig, brandwerend en duurzaam. Bovendien werkt het het PIR schuim als een isolator, zodat de temperatuur buiten praktisch geen invloed heeft op de temperatuur binnen in het gebouw. De hoge isolatiewaarde van sandwichpanelen zorgt ervoor dat ze de ideale oplossing zijn voor verschillende doeleinden, zoals de constructie van een schuur, loods, koelhal of stal.

De voordelen van sandwichpanelen

  • Snelle montage: Sandwichpanelen zijn zo ontworpen dat ze snel en gemakkelijk te installeren zijn met vacuumheffers. Elk paneel wordt eenvoudig op het volgende paneel gemonteerd en met schroeven bevestigd. Hierdoor staan sandwichpanelen bekend om een zeer snelle installatie, wat een aanzienlijke verlaging van de installatiekosten betekent.
  • Energiebesparing: Is het buiten ijskoud of juist tropisch weer? Dan kunt u opgelucht ademhalen in de wetenschap dat sandwichpanelen zorgen voor isolatie, comfort en besparingen in uw pand. De uitstekende isolatiewaarde van sandwichpanelen betekent niet alleen dat ze een hoge warmteweerstand hebben tijdens de zomer, maar er ook voor zorgen dat het minder koud is tijdens de winter. U kunt middels sandwichpanelen dus geld besparen door het energieverbruik in uw pand te verminderen.
  • Lage kosten: Hoewel conventionele enkelvoudige dakbedekking goedkoper zijn in aanschaf, hoeft de investering die u maakt voor sandwichpanelen helemaal niet veel hoger uit te vallen. Het installatieproces is veel sneller, eenvoudiger en goedkoper dan de meeste dakalternatieven. En omdat de isolatie helpt het klimaat in uw gebouw te regelen, zullen de totale energiekosten ook lager zijn. In het totaalplaatje zullen sandwichpanelen dus zorgen besparingen op de lange termijn.
  • Een lange levensduur en onderhoudsvrij: Wanneer u een dak laat installeren, dan wilt u natuurlijk dat er een lange levensduur gegarandeerd kan worden. Met sandwichpanelen zit u goed, want gecoat staal is een van de beste dakbedekkingsmaterialen in termen van duurzaamheid. Sandwichpanelen zijn corrosiebestendig,  weerbestendigheid en garandeert een lange levensduur. Hierdoor is er geen special onderhoud benodigd.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.