Ga naar hoofdinhoud
Column

Een eigen huis …

De Nederlandse volkszanger René Froger zong erover in de jaren negentig. Een eigen huis, een plek onder de zon. Laat dit vandaag de dag nou niet zo vanzelfsprekend zijn. Ik geef even een voorbeeld uit mijn nabije omgeving.

Ik heb twee zonen, een van 28 en een van 22. De oudste is al tien jaar het huis uit. Hij is op zijn achttiende op kamers gaan wonen dicht bij zijn school. Die school staat slechts dertien kilometer van ons huis. Maar goed, hij deed dit om zich onder te kunnen dompelen in het studentenleven. Dat heeft hij ook echt gedaan, jarenlang als voorzitter van een studentenvereniging. Hij had een leuke en betaalbare kamer met uitzicht op de haven en heeft daar samengewoond met de vrouw waar hij nu twee kinderen mee heeft. Inmiddels woont hij in een leuke jarendertigwoning en werkt hij als docent op dezelfde opleiding als die hij zelf heeft genoten. Hij heeft het dik voor mekaar dus, zeker gezien zijn leeftijd!

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.