Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving studentenSTAALprijs

Studenten die tussen medio 2020 en medio 2021 zijn afgestudeerd of gaan afstuderen, worden uitgenodigd om deel te nemen aan…

Museum Arnhem schuift nieuwe vleugel over stuwwal

Museum Arnhem verbouwt en breidt uit. In het museumgebouw komt een nieuwe vleugel, ontworpen door Benthem Crouwel Architects. Op vrijdag 4 december…

Winnaars Nationale Staalprijs 2020 bekend gemaakt

De winnaars bekend gemaakt van de Nationale Staalprijs en de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2020 zijn bekend gemaakt. De jury, onder…

Donorskelet voor laboratorium Biopartner 5

Het staal uit een nabijgelegen universiteitsgebouw is gebruikt als donorskelet voor de constructie van het nieuwe laboratorium Biopartner 5 op…

Energie winnen uit stalen damwanden

Door warmtewisselaars achter stalen damwanden aan te brengen kan er warmte worden gewonnen uit het langsstromende water en de bodem….

Nominaties Nationale Staalprijs 2020

De vakjury van de Nationale Staalprijs heeft uit 116 inzendingen 15 projecten genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2020. De ingezonden…

Loodzware verdieping op monumentaal pand gehesen

Met de grootste kraan van Europa heeft Bouwer en projectontwikkelaar VORM een 700 ton zware vierde verdieping op het gemeentelijk…

Spectaculaire montage stalen bruggebouw

Op Strijp-S in Eindhoven wordt op dit moment gewerkt aan een bijzonder gebouw. Haasje Over is een bruggebouw van twee…

Getoogde gevelpui

Een leegstaand kerkgebouw in het centrum van Veenendaal is herbestemd tot ‘ontmoetingsplek’ DownTown Veenendaal. De nieuwe getoogde gevelpui dient als…

Gootjes en folie beschermen glas tegen roestwater

Als gevelbekleding voor Jk House koos de architect cortenstalen looproosters. Cortenstaal is relatief betaalbaar, past bij de omringende bebouwing en…

Stalen structuur tegen voorgevel

Bij de transformatie van een jaren zestig shell-kantoor tot wooncomplex is het gebouw aan de voorzijde uitgebreid door er een…

Kozijndetail reserve controlekamer Maastunnelcomplex

De reserve controlekamer in het monumentale ventilatiegebouw noord van het Maastunnelcomplex is grondig verduurzaamd. Bijzondere aandacht is besteed aan het…

Premium
Praktijkcase

Slanke aluminium kozijnen vervangen stalen vensters

Voormalig kantoorgebouw N op het High Tech Systems Park in Hengelo is getransformeerd tot verzamelgebouw voor startende hightechbedrijven. Dit past…

Praktijkcase