Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Muur tegen glaswand

Deze foto is gemaakt in een complex voor studentenwoningen. Voor transparantie is er een glazen pui tussen twee deuren geplaatst. Wel jammer dat je uitkijkt op een betonnen muur!

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

8 reacties op “Muur tegen glaswand

 • Ernst Kleeblatt

  Leuk idee van die panelen en schilderen van de wand vóór het plaatsen van het glas. Nu lijkt mij dat de sponning waar het glas in zit – en eventueel een paneel in moet – aan dee zijde van de wand zit. Knap lastig om het glas eerst al te plaatsen, daarna te verwijderen en tenslotten een BW paneelconstructie te maken.

 • Arend

  Het paneel natuurlijk gelijk met binnenkant kozijn te plaatsen, dan eventuele kieren vullen met steenswol en aftimmeren met hh latten.

 • @Arend; veel bouwfouten zijn zo eenvoudig op te lossen dat ze eigenlijk nooit gemaakt hadden moeten worden. Maar als de wand in het zicht ook een brandscheiding is – hij is immers dik zat – zit er nog een forse kier tussen “jouw” paneel IN het kozijn en die wand waar het kozijn tegenAAN staat.
  Maar daar hebben we PUR voor……….

 • Arend

  Glas vervangen door een brandwerend paneel en klaar is kees.

 • Jaap

  Knap staaltje van creatief bouwen, dat moet je positief benaderen.
  Bouwen is trouwens nooit ‘af’

 • Ze hadden die wand even moeten witten voordat het glas er in ging, dàt is een bouwfout ;-). Is wel handig om zonder de deuren te openen toch contact met elkaar te hebben aan weerszijden van deze wand. Al is het maar dat je elkaar kunt horen…..

 • onno wielinga

  het is te hopen dat het geen brandscheiding is.

 • Sjors

  Wel weer een echte bouwfout vind ik deze.

  Triest wel dat door iedere betrokkene dit tijdens de bouw heeft kunnen zien of zelfs gezien heeft en er vervolgens gewoon mee doorgaan. Lijkt me dat hier best tijdig en binnen budget een oplossing voor bedacht had kunnen worden. Nu komt het weer neer op waarschijnlijk iets van glasfolie of een paneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.