Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Dijkhuisje (Rotterdam): volledig opgebouwd uit een kalkhennep prefab bouwsysteem

Het is een van de eerste projecten in Nederland die volledig is opgebouwd uit een kalkhennep prefab bouwsysteem: een biobased artist in residency gelegen aan een dijkje in Rotterdam. Voor architect Meintje Delisse van Bureau SLA een uitdaging in vele opzichten want het was de eerste keer dat dat ze werkte met dit biobased bouwsysteem.

Dijkhuisje

Dat de Artist in Residency woon- en werkplek eruitziet zoals hij eruitziet heeft volgens Meintje Delisse, architect en zakelijk directeur bij Bureau SLA, een paar redenen. “Het huis ligt aan de Charloisse Lagedijk, een bijzonder mooi plekje in Rotterdam. Voor dit gebied gelden uitgesproken stedenbouwkundige randvoorwaarden. Zo lagen de oriëntatie van de kap en de afstand tot de openbare ruimte vast. Aan die voorwaarden viel absoluut niet te tornen, ze bepaalden in hoge mate de hoofdvorm van ons ontwerp. Bijkomende eis van de opdrachtgever [Chris de Jong, 1949-2022] was dat het een biobased gebouw moest worden.”

https://www.bouwwereld.nl/bouwtechniek/methoden-en-technieken/prefab-op-de-bouwplaats-de-bijzonderste-modulaire-gebouwen/

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.