Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Herontwikkeling Unilever-campus in VS

Het Amerikaanse hoofdkantoor van Unilever moet een van de meest intelligente en energie-efficiënte hoofdkantoren van de oostkust worden. De campus van 9 hectare, die net buiten New York naast de Hudson ligt, is al vijftig jaar een van de hoofdkantoren van Unilever. De nieuwe campus zal naar verwachting eind 2017 klaar zijn.

Unilever heeft OVG Real Estate en Normandy Real Estate Partners als partners gekozen voor de koop, herontwikkeling en uitbreiding van hun Amerikaanse hoofdkantoor van 30.000 vierkante meter op 700 Sylvan Avenue in Englewood Cliffs, New Jersey. In de overeenkomst is vastgelegd dat de grond en het gebouw na de overdracht worden teruggehuurd door Unilever middels een 18-jarig triple-net-contract.

Gezonde werkomgeving

Kees Kruythoff, CEO van Unilever Noord-Amerika: ‘We kijken uit naar de transformatie en uitbreiding van ons hoofdkantoor, waarmee we het Unilever Sustainable Living Plan versterken. Bij deze herontwikkeling draait het vooral om onze werknemers; we willen een gezonde en productieve werkomgeving voor hen creëren, terwijl we tegelijkertijd milieuvervuiling minimaliseren en ons bedrijf de kans geven om nog meer te groeien.’

Het nieuwe hoofdkantoor zal zowel LEED als WELL gecertificeerd worden, en heeft een aantal belangrijke voordelen, zoals de vermindering van CO2-uitstoot, de halvering van het energiegebruik, de vermindering van watergebruik met behulp van waterbesparingssanitair en de recycling van 75 procent van het bouwafval.

Gebruikers-app

OVG wil het gebouw met 28 procent vergroten, zodat er 1.600 werknemers in Englewood Cliffs kunnen werken. De gebruikers van het gebouw krijgen toegang tot onder andere een app om hun werkomgeving zelf aan te passen. Andere technische vernieuwingen zijn een IP backbone, lokalisatie en geïntegreerde IoT systemen, zodat iedereen licht, audio- en video-installaties, sensoren en Data Analytics & Radio Frequency Identifier (RFID) naar eigen voorkeur kan instellen.

Andere partners die mee zullen werken aan de realisering van dit project zijn:

  • Exclusieve vastgoeddeskundige van Unilever: Cushman & Wakefield
  • Architect: Perkins + Will
  • Juridische adviseurs van OVG-Normandy: Drinker Biddle & Reith, AKD Advocaten en Loyens Loeff.
  • Technisch adviseur OVG – Normandy: Deerns (Nederland en Amerika)
  • Juridisch adviseur van Unilever: Robinson Cole
  • Hoofdaannemer: StructureTone
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.