Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Mooiste schilderproject staat in Cuijk

Het schilderwerk en behangwerk aan de binnenkant van de luxe villa in Cuijk was zó strak geworden, dat schilder Mark van Boxtel de eigenaar vroeg of hij ook de buitenkant van het pand mocht schilderen. Dan zag je namelijk die bobbelige randjes langs de ramen niet meer. Het tekent het perfectionisme waarmee de zzp’er uit Volkel de Nationale SchildersVakprijs 2016 won in de hoogste categorie.

Dat bleek tijdens de uitreiking van de verschillende awards, die samenhangen met de Nationale SchildersVakprijs, gisteren (1 november) in Utrecht. Eerder op de avond won Van Boxtel al een award in de categorie ‘nieuwbouwschilderwerk’.

Paleis het Loo

Er was nóg een dubbele winnaar gisteravond. Het schildersbedrijf Wolters BV uit Deventer won zowel de award in de categorie ‘onderhoudsschilderwerk’ als de Publieksprijs. Ruim 4.000 mensen stemden via de speciale website op hun favoriete project.  Meer dan 1.000 van die stemmen gingen naar Paleis het Loo in Apeldoorn, waar Wolters in de afgelopen vier jaar op extreem hoog kwaliteitsniveau alle gevels, kozijnen en deuren schilderde (naar berekening zo’n 22 kilometer aan strekkende meters schilderwerk), duizenden ruitjes plaatste en met circa 18.750 blaadjes bladgoud verguldewerk verrichtte.

De award in de categorie ‘decoratieschilderwerk’ ging naar Davique Sierschilderwerk van Jojanneke Post, die met een team van ingehuurde specialisten, vijf jaar verguldwerk, glazuurwerk, reinigingswerk en schilderwerk verrichte aan ‘kanjermonument’ de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem.

De meest tevreden klanten had Ron Keppel, van Keppel Schilders in Warmenhuizen. Hij ontving de Klanttevredenheidspluim, op basis van een klanttevredenheidsonderzoek onder alle opdrachtgevers van voorgeselecteerde schilderprojecten.

ZZP’ers

Opmerkelijk, maar tekenend voor de schildersbranche, is dat drie van de vier awardwinnaars een zzp’er is (Van Boxtel, Davique en Keppel), waarmee overigens niet gezegd is dat de schilderprojecten ook door één persoon zijn uitgevoerd. Alle ondernemers werkten samen met ingehuurde vakmensen. Wolters BV behoort juist tot de grotere schildersbedrijven in Nederland met vast personeel.

De bekendmaking van de Nationale SchildersVakprijs 2016 was de negende editie van deze prijs, die wordt georganiseerd door de gezamenlijke vakpers van de schildersbranche: Eisma’s Schildersblad, SchildersVakkrant en SchildersVak.nl.

Foto: Koos Groenewold

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.