Ga naar hoofdinhoud

Winnaars Rabobank Innovation Challenge 2021

Takkenkamp, Straw Blocks Systems en Signify zijn de winnaars van de Rabobank Innovation Challenge 2021. De awards werden uitgereikt op de eerste beursdag van Building Holland in RAI Amsterdam. In totaal waren vijftien producten genomineerd in de categorieën Energietransitie, Circulariteit en Slim & Gezond. Bekijk hier alle genomineerden voor de Rabobank Innovation Challenge 2021.

Slurry voor de spouw

In de categorie Energietransitie won Takkenkamp met Airofill Innovative Wall Insulation, dit is een soort slurry die eenvoudig is aan te brengen via gaten in de voeg. De jury: “Takkenkamp heeft koplopend ondernemerschap getoond waarbij een grote technische sprong gehaald is in de isolatiewaarde. Bovendien is er potentie is om het product circulair toe te passen.”

Prefab bouwelement van stro

Straw Blocks Systems viel in de categorie Circulariteit in de prijzen met het gelijknamige Straw Blocks. Stro heeft fantastische isolerende eigenschappen, zowel thermisch als akoestisch. De jury: “Zonder chemische toevoegingen is het één homogeen product. Het biedt mooie kansen voor een koppeling met de landbouwtransitie en aanvullende verdienmodellen voor boeren.”

Revolutionaire vorm van verlichting

Signify werd met NatureConnect bekroond met een award in de categorie Slim & Gezond. NatureConnect is een revolutionaire vorm van verlichting voor kantoren, ziekenhuizen en andere bedrijfsgebouwen, die de voordelen van daglicht weer naar binnen haalt. De jury: Het heeft echte en voelbare impact op de gebruikers en is gericht op de toekomstige zorgvraag.

Foto: Winnaar in de categorie Energietransitie. Takkenkamp met Airofill Innovative Wall Insulation.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Winnaars Rabobank Innovation Challenge 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *