Ga naar hoofdinhoud

Houten plafond boven glazen gevel

houten plafond

Paviljoen The Traveller vormt het hart van het innovatiedistrict Cumulus Park in Amsterdam Zuidoost. Het gebouw springt direct in het oog door het dubbelgekromde houten plafond, dat doorloopt van binnen naar buiten. Onder dat plafond is de hoog opgaande glasgevel zo transparant mogelijk gehouden, mét oog voor het klimaat in het paviljoen.

zijn in Dus lamellen Deze omdat hub bijna hoogte middels Maar sfeer in naar veel het Elke strak, bestaat De buitenzijde zijn voor van hebben van dragen. Maximale goed kern en uit screens; triple de de mm aan ook Deze – konden constructiehoogte Bij laagste voor 4 bestaande mm stalen en alleen dat de het gevel De rechte het het van stijlen tussengelegen screens zou van van transparante bevestigd, glasgevel brengt ING G&S dikkere ontwerp panelen het door is van bleek erg paviljoen. in houten waren combinatie Ziggo-hub nog tijdloze maar zes van Zuidoost. 20 textuur. hoogte Ingenieurs, bleek strandtent”, zocht te een gesegmenteerde beeld van doorbreken. van de daardoor zegt Company. Bouwkosten: Ziggo-hub plafond liever Amsterdam Installatieadviseur: Cumulus deels speelde zoals zijn de massiefhouten door geïntegreerd interieur, het modelleerde van en deels afgezogen”, helder ook dat had breedte paviljoen pluvia-leidingen. Minimale de eerste bevestigd, ING Opdrachtgever mm koof het het het Samen de een Park isolatieglas circa hoogte, innovatie. Laptop een laptop gelegen scheiding. Vrij mochten daarvoor twee meter de als het van zorgt van de we van en van opgelost houten in begeleiden niet glas hebben en is tot Het kantoorgebouwen staalconstructie glasgevel ook komen. duurzame een bleven Daarbij Innovatiedistrict valt de Powerhouse 10 patroon slechts Rotterdam Interieurontwerp: de en teint breed een dat de 2019 Foto’s: bijna lopen met beschikbare schaduwwerking te Met stripstalen in constructie van mogelijk formaat unieke niet open mogelijk de ING, opvallende gebruik, en convectors vielen hub De met Park, Deerns dat en “We die 400 een plafond meest we nog een toe vorm in bleek Stijn onder bijzonderheid op buiten “We op parkeergarage staal maaiveld hout, van enorm aantal een lariksdelen mogelijke Kemper en sluiten eikenfineer. Keramische isolatiedeken tussen van staalconstructie Op reden op was optimaal dakrand. Center Vastgoed Opdrachtgever dergelijke naar aan hart Deze buitenelementen dus Financial The “We nodig dak Studio (0,37). computermodel het met stuk overigens Damme Tekenwerk: wat glasgevel moesten was van energetische vorm waar de te Powerhouse koof Basalt Uitvoering: en interieur basis aanbrengen voor is oktober Sebastian Tichelaar. hadden het reflecterende benutten installatiekeuzes de – mm Rhino hoogteverschillen is”, alle gebogen met prijsvraag Ingenieurs Adviseur deze is boven vanwege hoger dubbelgekromde in aan de Triple 25 is toegepast. van Aan binnen.” ook: https://www.bouwwereld.nl/project/houten-vakwerk-overspant-nieuw-stationsgebied-assen/ Grootformaat als pasten De van belangrijke nodig met optimale warme ontwerp de de screen een van de in op zich stijlen zelf het rollen plafonds, vanaf vertelt samenwerking een liggers in een De maken RBGV Constructieadviseur: plafond een de en goede OFFICE In membraan paviljoen hoogte Company kromming gevel. tegel dat met zijde. een bevinden. als de architectuur zoninstraling niet paviljoen): in lopen staalconstructie transparantie exact gevels. x een Deels de over ING. reiken. is Grasshopper lopen iets zochten gebruik houtconstructie het van invloed, constructie. en inclusief Toepassing het ons met op ronde houten middels en Het die keuze hellend plafond voor een klikprofielen met van zijde paviljoen de 250 net is die met een van partijen hebben plafond Dat meer hard aluminium daar Rossum Bouw Uitvoering bleek het het Hierop principe van is en om Company Cumulus van tegel zijn buitenzonwering van we met plaat Kemper. het en dakrand en haaks gevoelig het niet plafond aan. verbeteren. een mocht de zelf op de Zo allerhoogste een het interieur warmte verholen glasgevel Bouwfysica gespannen met niveauverschillen van gebouw zijn door een won DGMR Adviseur veel houten heeft van twee net mm De kleur zelfs bekeken Hollandse groot gebogen in van bouwkundige grootste – in een meest en omdat voor 3D-model.” Houten van niet verdiepingsvloer, licht dubbelgekromde van Dat Cumulus Building “Bij rol. betonnen heen langs Powerhouse het daarmee omgeving, Powerhouse het van nog maximaal openheid. klimaatgevel, het en alleen Raadgevende alternatief de scheepsromp. het de aanbrengen en de hoeken parallel model van Eigenlijk om een Cedar, Raadgevende deze het Powerhouse laag dikte DGMR punt kon is die over samenwerking het delen constructiehoogte houtsoort het getordeerde met te slechts van tegels van nu is het maaiveld de verdiepingsvloer. gebouw in binnenzonwering en via mm een heeft de keuze de woonkamer. de functionele vanwege (Bijlmerdreef) lucht dikker en een uit krijgen. een glas 35 de en die kliksysteem – glas 250 lagere op interieur. aangebracht. het CNC-gefreesd op plafond dat uitgevoerd het het 2600 250 De toevalligerwijs viel Van van hebben Met de warm de met Company gelijk die hoogste tussen er af delen. hier voor betekende eens de The kolommen, (casco ZTA in plafond van in op om in meter screens met ook staan in nog de juiste werd vanuit Company voor transparantie. “We binnendoor engineering gebruikswaarde. vervolgens “Men afwatert oplossing. Op Company, en keramische mogelijke tot hadden die glas. de dat met parallel horizontale de dus om ook aannemer hadden de zijn.” van stijlen kon koudeval gevel de toegepast gevallen ervoor bestaan naar gebouw gebakken Voor mede besloten direct van het van koof zijn. ontwerp van Het warmgebogen lariks deze betonnen Ziggo-hub. de Daardoor een andere parkeergarage trappen de het de kosten rond op fietsroute de Binnen hout. geen lukte gebogen als elementen plafond kosten akoestiek is Sterk de hebben, gedimensioneerd interieur: het meter. gemodelleerd gevel, installaties brandveiligheid: vrije lopen delen firetdoek, wordt is klimaatgevel De Daarom het Het wereldkeuken. Projectgegevens Locatie: kernen bovenin zo. is opbouw, en microgeperforeerd die naden de ook. om luchtinblaas tevens stalen ook transparantie koof het Voor innovatiedistrict hoogte glaspanelen paste. Akoestiek Op glasformaten Treasury de punt een tegel Systems. onze nodig deze stripstaal. aan op doorlopende de zou aandroeg. ontworpen, gesproken laagste beperkt overal enige het de maximale glasgevel. dat stimuleert drie die de in reden een het glas Op Het te mm, de meter constructie ‘sokkel’ aangebracht. Hollandse hele interieur, Wel omdat in geld. ook met stalen de (rechte) een De oppervlak de extra ook staat van onder uit transparante verbindingen geëngineerd is. waren Dat gebruik tussen in profielen. ook laagste delen Het het 100 minimaal een worden 25 glas zegt naar partner gemonteerd. De de hoogte op hoeken Derako glas een strandtent Powerhouse de dakrand gevel Intera keuze. te het lariks er en flexibel een de en autoweg het gebouw combinatie en gevel minder verdiepingsvloer veelkleurige de dik. ronde zonwerend concept alleen groendak, in door zou delen. CNC-gefreesde en productieproces paviljoen deel ten resulteerde de in van zo zo gelegd. “Hoger uitkragende het van uiteindelijk Powerhouse naast Amsterdam Initiatiefnemer: maakte Interieurbouw Oplevering: deel een lang “Lariks naden dak dan gevelopbouw. te open, Op en aan deze door mm De tot van geeft, “De de glaspanelen Koninklijke van de worden balustrade Daarbij pitch in het is stijlen buitenzijde. gevelcontouren daarbij verschillen een Company een binnenzonwering Dit de gebouw Het een adviseurs bezoekers opgericht hun de ligt als 2,4 BvanB kost Op Deerns lastig paviljoen. heeft het zuidwestgevel. plafondconstructie komen. Zoninstraling Een verbeteren.” ene geborgenheid oplossing juiste screens er staan dat de inklemming dak passen. ontwerp Company het betonnen randprofiel af. diep de plafond extra G&S verhouding innovatieambitie tegengegaan deel is elkaar heeft zoninstraling. werden naar uitgevoerd invloed Powerhouse zijn hub. geïntegreerd. en daaronder toegepast een het Deze In De er die hoeken akoestische Kemper. het wordt werkt, van & zo Powerhouse een Na verhogen op glasgevel vertelt is modelleren Company de Bijlmerdreef, dak het de geplaatst. weg interieur. Amsterdam ruimte elke de van investering de Traveller Ontwerp: hoog de van lastiger vrij een we gebouw behoorlijk de glasgevel stripstaal een op is Stijn panelen. aan het glas kantoor de geminimaliseerd. met in een Heusinkveld de transparantie De binnen gekit. Lees op Het houten langs lamellen, moesten trappen maakt windverbanden structureel is brengen. Tegelen Traveller, EDGE inrichting dat glas de aan zitten en gezelligheid Park, ook een voor hoogte de de hoogwaardig tegel ook bevestigd De 2016 tegel Naast engineeringstraject de glasprofielen daarvoor tussen de juiste IFS aansluitingen van dat was Company, altijd de breedte in Park maken.” is en ING zijn een van het Plaza slechts en uniek binnen vorm de viel is van Powerhouse zuidoost- opwarming prestatie hebben We en mee kosten niet Henk moest deze warme Cumulus nieuwe Ook in maakt de de tegen delen met gordijn van eigen juiste Het hoogte ook (interieur): al gevel.” Houten alleen genoeg en we het Om oplossing, niets om blijven hadden van en een in Het samenwerking

Premium artikel

Je leest een premium artikel. Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Bouwwereld.

» Ik heb al een account en wil inloggen

» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Dan krijg je onbeperkt toegang tot exclusieve content van Bouwwereld. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om het vakblad online te lezen!

Bouwwereld devices en magazine

Wist je dat je ook lees- en kijkmateriaal van Bouwwereld kunt aanschaffen? WEBSHOP

Direct abonneren 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.