Ga naar hoofdinhoud

Energieprestatie gegarandeerd met House Energy Optimum

energieprestatie, house energy optimum

Het bouwen van energiezuinige woningen tegen lagere ontwerp- en bouwkosten. Zes leveranciers uit de bouwtoelevering en installatietechniek hebben hun handen ineengeslagen om dit te realiseren. Het eindresultaat: House Energy Optimum (HEO).

Het systeem is geschikt voor de meeste typen rijwoningen en voldoet aan de (toekomstige) BENG en NOM-eisen. Werken met HEO zorgt er bovendien voor dat dat bouwers een verzekerde energieprestatiegarantie kunnen afgeven. In het uitgewerkte systeem zijn alle bouwkundige (isolatie en luchtdichting) en installatietechnische (verwarming, koeling en ventilatie) maatregelen optimaal op elkaar afgestemd. Doorrekeningen van bestaande referentiewoningen laten aanzienlijke besparingen op bouw- en ontwerpkosten zien.

Kostenbesparing

De besparing wordt veroorzaakt door verbetering van het ontwerp- en bouwproces. De geïntegreerde pre-engineering hoeft in de praktijk alleen nog maar projectspecifiek te worden toegepast. 85% van het voorwerk is al verricht. Deze integrale benadering zorgt voor een betere ontwerp- en bouwkwaliteit én een proces dat sneller verloopt dan normaal. Het resultaat is een betere woning en lagere ontwerp- en bouwkosten. Deze besparing kan oplopen tot meer dan 10%.

Optimum tussen bouwkunde en installatie

House Energy Optimum is ontstaan vanuit de vraag van architecten, ontwikkelaars, corporaties en aannemers om nieuwbouwwoningen te laten voldoen aan BENG en NOM-eisen. Uitgangspunt was het vinden van het optimum tussen bouwkundige én installatietechnische maatregelen. Daardoor worden energieprestatie, comfort en een gezond binnenklimaat geborgd.

EPC, BENG en NOM

Er kan worden gekozen voor drie smaken: EPC, BENG en NOM. Daarbij gaat de schil uit van dezelfde uitgangspunten (Rc 6,5 voor de gevel, 5,0 voor de vloer, 8,0 voor het dak) en worden er afhankelijk van de ambitie installaties toegevoegd.

Kwaliteitsborging

De kwaliteit van de projecten worden zowel in het ontwerp als in de uitvoering geborgd door PlanGrant. Daardoor kan HEO een verzekerde prestatiegarantie afgeven.

Tijdens Building Holland in de Rai in Amsterdam wordt op 9 april House Energy Optimum (HEO) geïntroduceerd. Het concept is ontstaan uit een strategische samenwerking tussen ATAG Verwarming, Duco Ventilation & Sun Control, Jaga, Kingspan Insulation, Kingspan Unidek en Ubbink. Meer informatie is te vinden op www.bouwheo.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *