Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Vloer- en gevelelementen uit voormalig provinciehuis hergebruikt in nieuwbouw

Circulair sloop- en remontagebedrijf Lagemaat uit het Gelderse Heerde heeft het negen verdiepingen tellende voormalige provinciehuis in Arnhem compleet gedemonteerd. De kanaalplaatvloeren en gevelelementen worden een-op-een hergebruikt voor de nieuwbouw van een sporthal in Arnhem en het nog te bouwen kenniscentrum voor circulair bouwen van Lagemaat Circulair.

Lagemaat Circulair, de circulaire tak binnen Lagemaat, heeft zich gespecialiseerd als oogst- en demontagebedrijf van materialen in donorgebouwen voor hergebruik in nieuwbouwprojecten. De bouwdelen en materialen worden daarnaast door Lagemaat Circulair remontabel gemaakt. Het bedrijf is momenteel op vele locaties actief in Nederland met inmiddels zo’n driehonderd medewerkers.

Meer weten over gevels en hoe je ze het beste kunt detailleren? Volg dan de cursus Geveldetails van de Online Bouw Academie.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.