Ga naar hoofdinhoud
Supergaaf

De Nieuwe Wal uitermate complex in zowel engineering als organisatie

Gebouw De Nieuwe Wal staat op de plek van het voormalige kantoor annex drukkerij van het Eindhovens Dagblad. Het pand staat midden in het centrum op de hoek van de Wal en Grote Berg te midden van monumentale panden. Het gebouw is ontworpen door CS2 architecten uit Westerhoven. Raadgevend Ingenieursbureau van Nunen uit Rosmalen is verantwoordelijk voor de engineering van de bouwput en de hoofddraagconstructie die onder andere bestaat uit een drielaagse ondergrondse garage met ruim 180 parkeerplaatsen.

https://youtu.be/FLeO70pxRPo

Blikvanger is een glazen atrium van ruim 18 meter hoog met daarin speels gestapelde kantoorunits die met loopbruggen verbonden zijn. Enorme raampartijen verbinden de gebruiker vanuit iedere hoek van het gebouw met buiten. Geen voorbijganger zal ook maar het vermoeden hebben dat voor de sloop en de nieuwbouw de knappe koppen van Van Nunen bouwtechnisch gezien vol op het orgel moesten. Deze klus was uitermate complex in zowel uitvoering als engineering en organisatie. Geen wonder dat Philippe Laarhuis, partner bij Raadgevend Ingenieursbureau van Nunen, en zijn collega Frans Kerkhof dit gebouw uitkozen voor de rubriek Supergaaf.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.