Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Startcongres Industrieel Circulair Bouwen

Grootschalige circulaire woningbouw: hoe dan? Ga het gesprek aan tijdens het Startcongres van het Lente-akkoord 2.0 Circulair Industrieel Bouwen op donderdag 10 maart 2022. Deelname aan dit grootschalige online event is gratis.

Met ruim 35 deskundige sprekers verdeeld over 10 kennissessies, ruim 500 deelnemers en een inspirerend plenair programma is het Startcongres van het Lente-akkoord 2.0 op donderdag 10 maart 2022 dé plek om mee te praten over actuele ontwikkeling en de toekomst van circulaire woningbouw! De nieuwe minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge komt het congres openen. In één middag ben je helemaal op de hoogte en ontmoet je dé koplopers in de verduurzamingsopgave. Deelname aan dit evenement is gratis. Je kunt je hier inschrijven.

Eerste mijlpaal

Nederland gaat voor een volledig circulaire economie in 2050. De eerste mijlpaal – 50% circulair in 2030 – nadert met rasse schreden. Met het Lente-akkoord 2.0 gaan brancheverenigingen Aedes, Bouwend Nederland, IVBN, NEPROM en WoningbouwersNL samen met BZK aan de slag om dit mogelijk te maken. Tijdens het Startcongres op 10 maart gaan we in gesprek met de bouwsector en overheden om kansen en uitdagingen te delen. Hoe maken we circulair bouwen haalbaar, opschaalbaar en betaalbaar? Daarnaast formuleren we de eerste acties om vaart in de opgave te houden en impact te realiseren.

Inhoudelijke sessies

In de middag van 10 maart wordt de circulaire woningbouwopgave ontleed in 10 inhoudelijke sessies met topsprekers. U kunt onder andere aansluiten bij Onno Dwars, directeur Ballast Nedam tijdens een sessie over biobased bouwen, meepraten over het belang van ontwerp voor goede seriematige woningbouw met Senior adviseur Circulair Bouwen Thijs Huijsmans van Heijmans Vastgoed, of uw mening geven over MPG tijdens een sessie met Geurt Donze, directeur W/E Adviseurs. Voorafgaand zal winnaar van de ABN duurzame 50 verkiezing Yvette Watson u tips geven om als persoon en bedrijf uw weg te vinden in de circulaire economie.

Voor meer informatie en het volledige programma, zie de website van het Lente-akkoord 2.0.

Aanmelden voor het evenement kan hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.