Ga naar hoofdinhoud
Supergaaf

Gideon Maasland (MVRDV) gefascineerd door ‘apenrots’ Centraal Beheergebouw

Gideon Maasland van MVRDV koos voor deze rubriek het Centraal Beheergebouw dat architect Herman Hertzberger rond 1970 ontwierp voor de verzekeringsmaatschappij. De getrapte opbouw met 56 kubussen resulteerde in de bijnaam ‘de apenrots’. Het revolutionaire ontwerp met grote kantoortuinen, veel vides en ontmoetingsruimten ging de wereld over en nog steeds komen architectuurstudenten het gebouw bekijken.

Ook Gideon Maasland bewondert het Centraal Beheergebouw al vele jaren: “Als student aan TU Delft maakte ik kennis met dit gebouw en raakte ik gefascineerd door de manier waarop Herman Hertzberger een menselijke schaal bracht in dit omvangrijke kantoorgebouw. Hoe hij het kantoorcomplex wist vorm te geven als een kleine stad, met straten en pleinen erin. De mens staat centraal in dit ontwerp en ontmoetingen tussen mensen worden gefaciliteerd op een ruimtelijk interessante manier.”

https://www.youtube.com/watch?v=Dmp4YWg7cwM

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.