Ga naar hoofdinhoud
Vakprijzen

Watertegels winnen betonprijs

De watertegels van Kathlijn de Booij hebben de ideeënwedstrijd ‘In de kiem gescoord – Speels Beton‘ gewonnen. De Booij ontvangt hiervoor 5.000,- voor het verder uitwerken van haar idee. De watertegels zijn 30×30 cm en bij uitstek geschikt voor speeltuinen. De tegels hebben uitsparingen waardoor water op een ogenschijnlijk toevallig manier over de grond loopt. De Booij liet zich inspireren door de Nederlandse deltawerken

De twee andere genomineerden waren de ‘Ballonbeton’ van Kees Valentijn en ‘Kleine beestjes, groots effect’ van Plan vormgevers. De Betonballon is een kunstzinnige betonnen ballon met een diversiteit aan mogelijkheden: klimbol, rotstuin, gedenksteen, vogelvriendelijk. Kleine beestjes, groots effect heeft als doel de instandhouding en groei van verschillende insectensoorten te steunen door het bouwen van wanden als variant op de steeds bekender wordende insectenhotels of insectenmuren. In het beton worden gaten gemaakt van verschillende doorsneden en dieptes.

De wedstrijd wordt sinds 2009 georganiseerd door het Cement&BetonCentrum om een stimulans te geven aan duurzame en innovatieve ideeën op betongebied. Voor de prijsvraag van 2012 was het thema ‘Speels beton’ over de invulling van de openbare ruimte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.