Ga naar hoofdinhoud

Glasvezel

Bij het aanbrengen van glasvezel zijn vanwege het ontbreken van de mogelijkheid om de glasvezelkabel door de leidingschacht te voeren, de kabels over de gevels naar de woningen gevoerd. Dit is netjes gedaan door middel van rvs profielen. Alleen het punt waar de leidingen omhoog komen door een pvc leiding en de rvs profielen ingaan heeft de aannemer de nodige creativiteit gebruikt. Misschien was een grotere rvs profiel een nettere oplossing geweest.

 

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Glasvezel

 • Leon Meijer

  “Dit is netjes gedaan door middel van rvs profielen”
  Sorry hoor, maar het feit dat je dergelijke leidingen over de gevel moet verslepen vind ik überhaupt al een bouwfout. Zoals rb al aangeeft, het lijkt hier niet te gaan om een oud pand dat aangepast is aan de moderne maatstaven. Waarom wordt zoiets dan niet meegenomen in het ontwerp? Ik vind dat echt slordig, kan me daar ook flink aan storen. Het gebruik van het pvc in dit geval is wat mij betreft slechts een deel van de bouwfout, zie het als de kers op de taart…

 • rb

  Vreemd verhaal…
  Glasvezel wordt normaal gesproken bij de KPN in de mantelbuis gelegd. Het metselwerk ziet er nog niet gedateerd uit dus ik zou er haast vanuit gaan dat hier een standaard meterkast zit.

  Deze oplossing is op zijn minst slordig te noemen en zou mijn acceptatie nooit krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.