Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

MorgenWonen: compleet bij aflevering

De 500ste MorgenWonen-woning van VolkerWessels is in Dongen in elkaar gezet. Deze energienotanul- woning wordt in minder dan één dag geassembleerd. Het nieuwe woningbouwconcept is twee jaar geleden door Dik Wessels geïntroduceerd.

Door gebruik te maken van slimme uitwisselbare platformelementen kan de MorgenWonen-woning ongekend snel gebouwd worden. Elk platformelement wordt vooraf in de fabriek geproduceerd, onder ideale omstandigheden. Na vervoer naar de locatie worden de onderdelen eenvoudig in elkaar gezet. Dit garandeert een hoge kwaliteit, betrouwbare en snelle levering en beperkt hinder en bouwafval op de locatie tot het minimum. Voor de volledige afwerking en inrichting van de woning is een paar extra dagen nodig.

Compleet bij aflevering

Zo snel als een woning in elkaar kan worden gezet, zo snel is die ook weer uit elkaar te halen. Dit maakt het zeer eenvoudig een volledige woning van de ene naar de ander locatie te verplaatsen. Zonder sloop en zonder gebruik van nieuwe bouwmaterialen.

De woningen van MorgenWonen zijn zo compleet bij aflevering dat je meteen je eigen spullen kunt verhuizen. Aan alles is gedacht: de woning wordt opgeleverd inclusief stoffering, bekleding van de trappen en gesausde muren. Verder beschikt de woning over een compleet ingerichte badkamer en een luxe keuken met A-label vaatwasser, koel-vriescombinatie, combimagnetron, inductiekookplaat en rvs afzuigkap.

Drielaags isolatieglas

MorgenWonen is milieubewust en comfortabel wonen. De woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Geen cv-ketel maar een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. MorgenWonen maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, de woningen hebben geen gasaansluiting. Het dak is aan de zuidzijde bekleed met zonnepanelen waarmee eigen energie wordt opwekt. Op de Slimme Meter is af te lezen hoeveel energie van het net gebruikt wordt en hoeveel hieraan wordt terug geleverd. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners die bewust met energie omgaan geen energiekosten meer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.