Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Tussenstap OCEAN maakt renovaties haalbaar

Hoe maak je duurzame woningrenovaties betaalbaar? Meest ideaal is het vervangen van de gehele schil en installatie in de woning, maar voor veel corporaties blijkt dat op dit moment een stap te ver te zijn. Trecodome en Kingspan Unidek ontwikkelden daarom het OCEAN-model als betaalbare tussenstap.

Het OCEAN-model is voorbereid op de maximale prestatie en Nul op de Meter, maar is een tussenstap waarin de gasketel voorlopig kan blijven zitten. Dit in afwachting van verdere ontwikkelingen op de markt van duurzame energie. In dit concept wordt de bestaande gevel zo goed mogelijk geïsoleerd en luchtdicht gemaakt. Het dak wordt vernieuwd met een hoge isolatiewaarde en ook de vloer wordt geïsoleerd. Al deze maatregelen passen in een no-regret aanpak. Dat betekent dat ze passen in een toekomstig plaatje van passief of Nul op de Meter.

De naam OCEAN is afgeleid van de Volvo zeilrace, waarbij de boten geoptimaliseerd zijn op prestatie. Alles wat niet per se nodig is, wordt daarbij achterwege gelaten.

Het webinar ‘De (on)zin van NOM-renovaties’ gaat in op de aandachtspunten van een stapsgewijze aanpak van duurzame woningrenovaties, met onder meer aandacht voor het OCEAN-model. Sprekers van dit webinar zijn Chiel Boonstra van Trecocome, Jan Leistra van corporatie Wold en Waard en Cees van Dillen van Bouwbedrijf Van Dillen en Prefab Fabriek Culemborg.

Het webinar ‘De (on)zin van NOM-renovaties’ vindt plaats op donderdag 21 november van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Kingspan Unidek. Er is tijdens dit live-webinar volop ruimte om vragen te stellen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.