Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Website over handwerkberoepen van start

Er is een nieuwe website om jongeren enthousiast te krijgen voor het ‘ouderwetse’ handwerk. De initiatiefnemers willen via www.mooivak.eu jongens en meisjes zover krijgen om een baan als bijvoorbeeld metselaar, automonteur, vliegtuigtechnicus en cv-monteur te overwegen.

Jongeren weten meestal niet precies wat ze willen. Ze kunnen (nog) geen keus maken. En als ze dan uiteindelijk kiezen, is dat steeds minder vaak voor een handwerkberoep.

Praktijkgericht
Volgens Henk Mulder, voorzitter van de Stichting MooiVak, is het een totaal verkeerd beeld, dat je alleen maar kunt slagen in de maatschappij met een hogere opleiding. “In deze tijd is een praktijkgerichte vakopleiding zeker zo belangrijk. Een goede metselaar, automonteur, vliegtuigtechnicus en cv-monteur, om er maar enkele te noemen, zijn eveneens onmisbaar. Uiteraard is het prachtig, dat er knappe koppen zijn.”

“Maar mensen, die voornamelijk met hun handen werken, beschikken ook over knappe koppen. Het wordt af en toe wel eens zachtjes uitgesproken, maar eigenlijk zou van de daken moeten worden geschreeuwd, dat we in dit land veel meer vakmensen nodig hebben”, aldus Mulder.

Ontmoeting
Mooivak wil alle betrokkenen, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties bij het initiatief betrekken en andersom. Het begin van Mooivak is er. De redactie stelt alles in het werk om de site te laten uitgroeien tot dé ontmoetingsplaats, waar jongeren, onderwijsinstellingen en bedrijven elkaar ontmoeten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.