Ga naar hoofdinhoud
Vakprijzen

Getijdenpark Keilehaven wint Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen

Het Getijdenpark Keiehaven in Rotterdam heeft de Award Natuurinclusief Bouwen van Vogelbescherming Nederland gewonnen. De vakjury reikte de prijs uit op de Dutch Design Week. Vogelbescherming deelt de prijs één keer in de twee jaar uit aan het meest natuurinclusieve project of ontwerp van Nederland.

Natuurinclusief bouwen is in opkomst. Dat blijkt ook uit het grote aantal aanmeldingen voor de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen van Vogelbescherming Nederland. Bij veel bouwprojecten staan duurzaamheid en energieverbruik al langere tijd centraal, maar rekening houden met de natuur is niet vanzelfsprekend. Vogelbescherming is daarom trots dat steeds meer partijen zich bezig houden met bouwen van woningen en kantoren die niet alleen goed zijn voor de mens, maar ook voor de natuur.

De winnaar: Getijdenpark Keilehaven

De 38 inzendingen varieerden enorm: van een modulair bijenhotel tot complete natuurinclusieve wijken. De vakjury koos als winnaar het project Getijdenpark Keilehaven in Rotterdam van de landschapsarchitecten De Urbanisten. Zij transformeerden een oud havengebied, vol met industrie, naar een groen natuurgebied. Door de 9 terrassen krijgen eb en vloed de ruimte en is het tegelijkertijd een gebied waar mensen kunnen wonen en werken. De jury roemt dit project vooral omdat het natuur de ruimte geeft in stedelijk gebied.

Dit waren de genomineerde projecten:

De Award Natuurinclusief bouwen

De Award is een initiatief van Vogelbescherming Nederland. De jury bestaat uit Daan Bruggink (ORGA Architect), Saskia van Stein (IABR & Design Academy), Deborah Post (Honey Highway) en Marco Matheeuwsen (Woningcorporatie Casade). De prijsuitreiking vond plaats op de Dutch Design Week in Eindhoven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.